El “xec llar d’infants”: una ajuda de fins a 1000€ per a fills menors de 3 anys

Enguany les dones autònomes es podran deduir la quota del seu IRPF un import de fins a 1000€ per cada fill de 0 a 3 anys, sempre que el fill (o fills) hagin estat escolaritzats a una llar d’infants o centre d’educació infantil autoritzat durant l’any 2018 i segueixin escolaritzats durant 2019.

Per tal de beneficiar-se del que ve a ser un “xec llar d’infants”, les mares no han de realitzar cap operació, tan sols marcar la casella corresponent a la Declaració de la Renda 2018, quan arribi el moment de tramitar-la i complir tots els requisits per a la bonificació. Els centres escolars infantils autoritzats són els que presentaran una declaració informativa sobre les criatures i les despeses que les mares es podran deduir, a través d’un model 233: “Declaración informativa por gastos en guarderías o centro de educación infantil autorizados”.

L’import de 1000€ és el topall màxim a cobrar. L’import exacte es calcula en proporció al número de mesos del període d’escolarització, la despesa total  i les cotitzacions i quotes satisfetes a la Seguretat Social per part de la mare.

Us recomanem la lectura completa d’aquest article a Infoautónomos.

Si us cal més informació al respecte, estem a la vostra disposició per resoldre els vostres dubtes.

Deixa el teu comentari

He llegit i accepto l'Avís Legal i la Política de privacitat

Te podemos ayudar?