El Tribunal Suprem estableix que les prestacions per maternitat estan exemptes de l’IRPF

El Tribunal Suprem dicta sentència: a les prestacions per maternitat no els correspon tributar per IRPF.

Divendres passat es va donar a conèixer una sentència del Tribunal Suprem de data 3 d’octubre, on l’Alt Tribunal es pronuncia sobre l’exempció sobre l’IRPF de les prestacions per maternitat a nivell estatal.

Us recordem que, fins fa 2 anys, el tracte fiscal era clar: la Direcció General de Tributs, segons la interpretació de la Llei, feia tributar per aquest tipus de prestacions. Va ser a partir de diverses sentències de Tribunals Superiors de Justícia quan es va fallar a favor d’un nou punt de vista de la norma, que la interpreta de forma menys restrictiva. Així doncs, obrirà l’exempció a les prestacions per maternitat de qualsevol tipus a nivell estatal, no només les de les comunitats autònomes.

El Tribunal Suprem tanca l’assumpte definitivament, declarant exemptes de l’IRPF les prestacions públiques per maternitat, podent, a efectes pràctics, recuperar l’IRPF pagat en excés corresponent a les prestacions cobrades des de l’exercici 2014.

Per a realitzar aquesta recuperació -si us pertoqués- cal presentar una sol·licitud d’ingressos indeguts. Estem a la vostra completa disposició si voleu contactar amb nosaltres per iniciar i agilitzar el procediment de recuperació dels impostos satisfets en excés.

Deixa el teu comentari

He llegit i accepto l'Avís Legal i la Política de privacitat

Te podemos ayudar?