Dues setmanes més de permís retribuït per a les famílies monoparentals

El passat mes d’agost, l’Instituto Nacional de la Seguridad Social, a través d’aquesta nota de prensa, va esmenar un error que provocava que les famílies monoparentals perdessin una setmana de permís retribuït en els supòsits de discapacitat de la filla o fill, naixement, adopció, guarda amb fins d’adopció o acolliment múltiple.

Ara s’esmena dit error, arran de la queixa de diverses persones. L’Institut Nacional de la Seguretat Social emet un criteri per aclarir que, les famílies que compten amb un únic progenitor o progenitora, tenen dret a les dues setmanes de permís retribuït en els supòsits a què hem fet referència anteriorment.

Una de cada cinc famílies nombroses a Espanya és monoparental. Aquest canvi beneficiarà especialment a les dones, ja que elles són segons les dades de l’INE de 2018 les que conformen el 82% de les famílies monoparentals. Amb aquest aclariment en el criteri, s’iguala el dret d’aquestes famílies a la qual s’integren dos progenitors a gaudir del permís retribuït.

Deixa el teu comentari

He llegit i accepto l'Avís Legal i la Política de privacitat

Te podemos ayudar?