L’obertura d’un local i inici d’activitat. Què cal tenir en compte?

La llicència d’0bertura i activitat és una llicència municipal de caràcter obligatori per tal que a un local, nau o oficina s’hi pugui exercir qualsevol activitat comercial o s’hi puguin prestar serveis. Quan a un local determinat canvia l’activitat o el negoci es traspassa, aquesta llicència s’ha de renovar.

En cas que s’iniciï una activitat econòmica a un local de lloguer o de compra, el local s’ha d’ajustar als requisits legals que es demanen per tal de desenvolupar l’activitat. En cas que ja existeixi una llicència atorgada amb anterioritat, cal verificar si la normativa actual (en cas que hi hagi hagut modificacions) se segueix complint.

Queden exemptes de la sol·licitud de llicències les activitats artesanals, professionals o artístiques que es realitzin al domicili del professional, sempre que no s’hi realitzi una activitat de venda o s’hi atengui directament al públic.

Tant pel que fa a costos, tramitacions i projectes tècnics que puguin ser necessaris a l’hora de la tramitació de la llicència, hi ha molts factors a tenir en compte, en funció de l’activitat que es porti a terme, si cal o no un informe tècnic i l’elaboració de plànols del local i instal·lacions, la superfície del local…

A l’Assessoria Transversal assessorem professionals i empreses en tots els tràmits que cal portar a terme prèviament a l’inici d’una activitat. Contacteu amb nosaltres a través del formulari web o truqueu-nos al 93 780 95 34 i us n’informarem.

Deixa el teu comentari

He llegit i accepto l'Avís Legal i la Política de privacitat

Te podemos ayudar?