L’Agència Tributària revisarà les deduccions per donacions a les escoles concertades

Segons va comunicar el Ministeri d’Hisenda a finals de l’any 2018, l’Agència Tributària va començar a exigir (ja l’any passat) la devolució de les deduccions per donatius realitzats pels pares en les seves declaracions de Renda per les quotes pagades a les escoles concertades pels seus fills. El Ministeri considera que, en aquests casos, existeix una contraprestació, per tant, no es poden considerar com a donatius aquests pagaments.

Ara, amb data 5 de febrer, el Ministeri d’Hisenda emet un comunicat on manté que “los donativos que algunos padres realizan a fundaciones de colegios concertados serán deducibles en el IRPF si cumplen los requisitos legales. En casos puntuales, la Agencia Tributaria ha detectado que un donativo no era tal y ha exigido su regularización”.

L’Agència Tributària recorda, però, que existeixen deduccions fiscals vigents en l’IRPF en l’àmbit de l’ensenyament a algunes comunitats autònomes i que aquestes no interfereixen, en cap cas, amb les deduccions que s’hagin realitzat de forma no procedent com a donatiu.

Més informació en aquest article d’Iberley.

Deixa el teu comentari

He llegit i accepto l'Avís Legal i la Política de privacitat

Te podemos ayudar?