Desconnectar de la feina durant les vacances

CincoDías es fa ressò, a través d’aquest article, d’un estudi elaborat per l’empresa Randstad que afirma que el 30% dels treballadors tenen dificultats per desconnectar dels temes laborals durant l’estiu. Entre d’altres, les raons que al·leguen és la incapacitat per delegar, o el fet de creure’s imprescindibles a la feina.

L’estudi es realitza de forma anual, i la xifra de treballadors que no poden oblidar-se de la feina durant l’estiu augmenta lleugerament respecte al 22,2% de l’any passat. Segons l’estudi, són els menors de 25 anys els que més contacte mantenen en l’empresa (48,6%), seguits d’aquells que tenen entre 25 i 45 anys (37,2%). Els majors de 45 anys són els que menys relació tenen amb la feina durant les vacances (24,2%).

I què podem fer?

Són molts els experts que aporten mesures per aprendre a “desconnectar” durant l’estiu dels mals hàbits adquirits durant l’any. Mirar de deixar d’estar pendents de les xarxes socials, deixar d’esbrinar què fan els altres i gaudir dels nostres moments de relaxament. Acotar i reduir el temps de connexió a alguns moments breus durant el dia: apagar el mòbil -o posar-lo en mode avió- i connectar-lo puntualment.

L’oci actiu, aprofitar les vacances per a descansar correctament, alimentar-se bé i practicar una mica d’esport també són consells dels professionals per tal de gaudir al 100% de les vacances, doncs mentre ocupem el nostre temps amb activitats, no pensem en la feina o el petit “caos” i acumulació de correus no llegits i tasques pendents que ens esperen a la tornada.

Deixa el teu comentari

He llegit i accepto l'Avís Legal i la Política de privacitat

Te podemos ayudar?