L’ampliació del termini de presentació de tributs sol·licitat per AECE pendent de publicació al BOE

La AECE (Asociación Profesional de Expertos Contables y Tributarios de España), juntament amb 8 entitats més -totes representatives dels col·lectius de Professionals Tributaris- han sol·licitat al Gobierno de España, arrel de la crisi sorgida amb la COVID-19, una ampliació dels terminis de presentació de les declaracions corresponents al mes d’abril.

Després de moltes comunicacions i gestions, l’executiu afirma que “el Ejecutivo aprobará una ampliación de los plazos de presentación y pagos de declaraciones tributarios para que los autónomos y las pymes con más dificultades”. La mesura, està pendent d’aprovació pel Consell de Ministres i de publicació al BOE. S’espera que aquesta publicació es produeixi avui dimarts 14 de febrer.

A manca de confirmació i publicació als canals oficials, les mesures relatives als terminis de presentació de Tributs les poden aplicar:

Les empreses amb un volum de facturació inferior a 600.000 euros (per a la resta seguirà sent el 20 d’abril de 2020 el termini de presentació), i són:

  • El termini màxim de presentació de les declaracions d’aquest trimestre passa a ser el 20 de maig de 2020, i el termini per a les domiciliacions serà fins al 15 de maig.
  • En les declaracions ja presentades amb domiciliació en compte, no s’efectuarà el càrrec fins al 20 de maig.
  • Recordar que es podrà formalitzar ajornament (els 3 primers mesos sense interessos)

Per a les persones físiques que estan en estimació objectiva:

  • Podran realitzar ara la renúncia a sistema d’Estimació Objectiva (només per a aquest any i no per a 3 com està establert actualment) i realitzar els pagaments del trimestre pel Règim d’Estimació Directa Simplificada.
  • Per als que no renunciïn i romanguin en Estimació Objectiva, s’habilitarà un sistema que permeti reduir del rendiment net els dies que hagi estat tancat l’establiment.

Per a les Societats:

  • Es podrà realitzar ara el canvi en el sistema de càlcul dels pagaments fraccionats.

Hem tramès aquesta informació als nostres clients a través d’una circular informativa. Si teniu dubtes de si us podeu beneficiar d’aquestes mesures, recordeu que el nostre despatx segueix treballant en l’horari d’oficina habitual i que podeu contactar amb nosaltres al 93 780 95 34 o bé a través del formulari de contacte d’aquest web.

Deixa el teu comentari

He llegit i accepto l'Avís Legal i la Política de privacitat

Te podemos ayudar?