Canvis en el sistema de tràmits amb la Seguretat Social dels autònoms a partir de l’1 d’octubre

A partir dia 1 d’octubre els treballadors autònoms han de realitzar els seus tràmits amb la Seguretat Social per via electrònica, inclosa la recepció i signatura de notificacions. L’ordre Ministerial ESS/214/2018 d’1 de març que modifica l’Ordre ESS/484/2013 reguladora del Sistema de Remissió Electrònica de Dades (Sistema RED) en l’àmbit de la Seguretat Social, estableix l’obligatorietat dels treballadors per compte propi o autònoms per incorporar-se a aquest sistema. No obstant això, per complir amb aquesta obligació el treballador pot optar per acollir-se a aquest Sistema i gestionar els seus tràmits a través d’un autoritzat Xarxa o directament fer ús dels serveis electrònics disponibles a la seu electrònica de la Seguretat Social (SEDESS). L’obligatorietat s’estén a la recepció de les notificacions, de manera que per a la consulta i signatura s’haurà d’accedir al servei corresponent en la SEDESS.

El treballador autònom disposarà d’un període transitori de sis mesos des de l’entrada en vigor de la norma perquè l’obligació de l’ús de mitjans electrònics sigui efectiva.

Trobareu informació ampliada en aquesta pàgina.

Fa més de 20 anys que a l’Assessoria Transversal estem al servei de PIMES i autònoms. Si voleu informació sobre els serveis i gestions que podem oferir-vos, truqueu-nos al 93 780 95 34 o contacteu amb nosaltres.

Deixa el teu comentari

He llegit i accepto l'Avís Legal i la Política de privacitat

Te podemos ayudar?