L’Agència Tributària pot liquidar devolucions fins gener de 2020 sense interessos

Setembre ha estat i és, tradicionalment, un mes de moltes despeses. Tant pels qui tenen fills en edat escolar a casa, com pels qui tornen de les vacances havent gastat més del compte.
Si vàrem fer la Declaració de la Renda 2018 i, en funció del resultat, tenim dret a la devolució d’un import ingressat de més, és molt possible que estiguem esperant amb candeletes l’ingrés en compte d’aquests diners per part de l’Agència Tributària. 

Quant triga Hisenda a retornar l’import de la Renda?

Aquesta és una pregunta que ens fan amb certa freqüència alguns clients pels quals realitzem tràmits relacionats amb rendes amb dret a devolució, sobretot durant el darrer trimestre de l’any.

L’Agència Tributària té un termini MÀXIM de sis mesos a partir del moment en què finalitza el termini de presentació de la renda (1 de juliol l’any 2019) per a fer efectives les devolucions. Per tant, fent càlculs, el termini legal finalitza l’1 de gener 2020 i, fins llavors, Hisenda pot efectuar devolucions sense penalització econòmica. Si Hisenda, pel que fos, s’estengués més enllà d’aquesta data d’1 de gener de 2020, haurà d’abonar-nos interessos de demora amb el pagament, sempre que no existeixi notificació prèvia o bé, pel que sigui, es realitzi una comprovació de dades fiscals.

Si no hem rebut l’ingrés o notificació, què podem fer?

  • Podem consultar l’estat de la declaració a través de la web de l’Agència Tributària. Necessitarem disposar d’algunes dades d’accés, com el nostre NIF i la referència de l’esborrany de la Renda.
  • Podem sol·licitar explícitament la devolució a Hisenda, a través d’un tràmit especial. Aquesta petició es pot realitzar quan Hisenda no ens ha fet una declaració paral·lela i, a més a més, no tenim deutes pendents amb l’estat.
  • Podem esperar-nos. Hisenda realitzarà (gairebé amb tota seguretat) la devolució dintre de la data límit, o bé posteriorment amb els interessos de demora corresponents.

Si teniu dubtes pel que fa a la vostra declaració de la Renda o bé a la propera declaració corresponent al 2019, a l’Assessoria Transversal estarem encantats d’atendre-us. Truqueu-nos al  93 780 95 34, concerteu una visita o bé envieu-nos un missatge a través del nostre apartat de Contacte.

Deixa el teu comentari

He llegit i accepto l'Avís Legal i la Política de privacitat

Te podemos ayudar?